19 jul. 2010

Alcohol i Genialitat. Conditio sine qua non? 1/2

Molts mites de diferents àmbits (futbol, música..) han mort a causa de l'alcohol. Més enllà de criteris científics que ho expliquessin, em proposo repassar-ne alguns.

Rory Gallagher L' artista independent que més discs ha venut a l' història, car mai va signar amb cap discogràfica important. Va morir el 1995, a l'edat de 47 anys, després d'un transplant de fetge fallit. Bluesman Irlandès que mai es va casar ni tenir fills. Fou injustament classificat com a #47 en el rànking de millors guitarristes de l' història.

Les seves referències a l'alcohol són freqüents en molts dels seus temes.

Too much alcohol Simplement genial...

Trobareu la discografia aqui, pirates.

Alguns altres hits (podria posar-vos-les totes): Walkin' Blues Bankers Blues Garbage manGeorge Best Futbolista Nord-Irlandès, mite del Manchester United. De fet, ell es el 7 d'aquest equip, no Beckham o CR7.. Va morir el 2005, 59 anys, a causa d'una infecció renal, provocada per el rebuig del seu cos al nou fetge transplantat (us sona xD). Disputà 500 partits a la premier anglesa, marcant 181 gols. Al seu palmarès hi figuren 2 premiers, 1 copa d'europa i la pilota d'or del 1968.

Un dels seus moments èpics fou en un show de la BBC on va ser entrevistat completament borratxo, i va contestar repetidament "i like screwing" (m'agrada follar) 1990 Wogan show, BBC

D'entre les seves cites cèlebres, moltes d' elless les va dir torrat,obviament, cal destacar-ne algunes com:

"Tenía una casa en la costa, pero para llegar a ella había que pasar por un bar. Nunca llegué a ver el mar"
"Si hubiese nacido feo, no habríais oído hablar de Pelé"
"En 1969 dejé las mujeres y el alcohol, fueron los peores veinte minutos de mi vida"
"He gastado mucho dinero en mujeres, alcohol y coches. El resto lo he despilfarrado"
No le pega con la izquierda, no cabecea, no defiende y no marca muchos goles. Aparte de eso, está bien”. (opinant de Beckham)

Us deixo un recull de les seves millors jugades.

El dia del seu funeral, el trajecte funebre aplegà 100000 persones al carrer i al seu velatori n'hi assistiren 25000. El funeral fou retransmès en directe, entre d'altres, per la BBC.
Properament, una nova entrega... malgrat personalment, Rory Gallagher i George Best son insuperables...

No hay comentarios:

Publicar un comentario