15 jul. 2010

Joy Division, 1976-1980, Salford - Manchester
Estreno el blog amb un referent del post-punk: The Joy Division (Warsaw, New Order)

El seu nom provè d'una secció de l'exèrcit Alemany durant la WWII, dedicada a reclutar dones jueves, amb intenció proxeneta. Com moltes bandes del punk anglès, adoptaren formes que cridessin l'atenció per llur ambigüitat política.

Editaren tant sols 2 L.P's. Unknown Pleasures (1979) i Closer (1980).

El seu so, molt característic de sonoritat greu, ve dels seus primers anys d' existència, quan havien d'assejar en una fàbrica abandonada (paisatge típic a la Manchester post-industrial) car estaven proscrits de sales i locals de concerts, per la seva suposada (i falsa) orientació nazional-socialista. Foren de les primeres bandes de rock/punk en incorporar sons electrònics a les seves composicions.

New dawn fades

Les seves lletres, composades i cantades per Ian Curtis, són considerades poesia. Destaquen per la seva ambientació fosca i suicida, sobretot en el primer disc. Curtis, era una persona atormentada i amb profundes inquietuts intel·lectuals. Moltes de les seves composicions s'hi veuen afectades. Uns exemples,

She's lost control Curtis treballava en una agència laboral estatal. Un dia una noia va patir un atac epil·leptic al seu escriptori. Casualitats de la vida, ell patiria la mateixa malaltia poc desprès...


Interzone
En homenatge a William Burroughs, fundador d'una revista de ficció, Interzone.


Atrocity Exhibition
Record a una de les primeres edicions de J. G. Ballard

Joy division va deixar existir el 18 de maig de 1980, mesos abans del llançament del Closer, desprès del suicidi d' Ian Curtis (23 anys) el dia abans d' iniciar una gira pels Estats Units. Per fer-ho, va penjar-se al menjador de casa, a l'acabar de veure el film Stroszek del cineasta Alemany Werner Herzog (una de les seves obres mestres) i d' escoltar el The Idiot, Iggy Pop.

Els membres restants, fundaren New Order. En els seus inicis, manteniren l'estil depressiu de Joy Division, tot i que amb mes presencia electronica.

The Him

Al cap d'un parell de L.Ps es convertiren en referents de l'electronica dels 80 fins als nostres dies...

Blue monday Qui no la coneix...

Trobareu referències de la banda al film 24 hours people party biografia de Tonny Wilson, descubridor de molts mites anglesos, a qui JD va fer signar el contracte amb sang; i a la recent biografia del grup Control on els actors versionen els temes de la banda, de forma molt acceptable.

My past is no longer my future. My present is well out of hand Ian Curtis

No hay comentarios:

Publicar un comentario